OW Hot pot Rice Cake 450 gram

Vorige Artikel 46 van 63 Volgende
€ 3,50 (inclusief btw)
Voorraad 19 stuks

Wat zijn Sticky Rice Cake Noodles (Nian Gao)

Nian Gao wordt normaal gegeten voor Chinees Nieuwjaar, want het betekent geluk voor het komende jaar. "Nian" betekent jaar en "Gao" betekent hoog - losjes vertalen naar "elk jaar, kunt u hoger en hoger te bereiken."

Hoe heet het?
Rijstplakjes, rijstschijfjes, schijfjes rijst, rice cakes, ddeok (Koreaans), niangao 年糕

Wat is het?
Kleine ronde of ovalen schijfjes gekookte, aangestampte en dan weer gedroogde rijst, gebruikt in de Chinese en Koreaanse keuken. De rijstrondjes moeten voor gebruik in water worden geweekt (behalve als je de verse variant koopt) en worden dan met bijvoorbeeld vlees en groente in roerbakschotels verwerkt. Ze kunnen ook worden gebruikt als ‘vulling’ in soepen. De rijstplakjes hebben een neutrale rijstsmaak en een stevige, chewy beet; als ze worden bereid geeft het zetmeel uit de rijst binding aan soep of saus.

Hoe te gebruiken?
De droge plakjes moeten eerst een half uur tot een uur worden geweekt in koud water (verpakking spreekt zelfs van 24 uur!), de verse rondjes kunnen direct worden gebruikt (zijn dus een stuk handiger). Dan verder roerbakken of koken (10-15 minuten) in soep tot de gewenste zachtheid. De plakjes kunnen of nog wat stevigheid behouden, of heel zacht en glibberig worden.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
  • toko tjin
© 2008 - 2023 Toko Tjin onlineshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel