Gunpowder thee 250 gr

Artikel 9 van 49
€ 4,95 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Losse groene thee uit China

Gunpowder thee  : Zhu Cha) is een vorm van groene Chinese thee geproduceerd in de provincie Zhejiang van China waarin elk blad is opgerold in een kleine ronde korrel. Het wordt aangenomen dat het Engels naam aan het feit dat de thee korrels op buskruit lijkt. Deze rollen methode van het vormen thee wordt meestal ofwel toegepast op gedroogde groene thee (de meest voorkomende variëteit buiten China) of Oolong thee .

Gunpowder thee productie dateert uit de Tang-dynastie (618-907), maar het werd voor het eerst geïntroduceerd in Taiwan in de 19e eeuw. Gunpowder thee bladeren zijn verdord, gestoomd, gewalst, en vervolgens gedroogd.Hoewel de individuele bladeren werden vroeger met de hand gerold, is vandaag de dag de meeste buskruit thee gerold door machines (hoewel de hoogste cijfers zijn nog steeds met de hand gerold).Rollen maakt de bladeren minder gevoelig voor fysieke schade en breuk en hen in staat stelt te behouden meer van hun smaak en aroma. Bovendien kunnen bepaalde oolong thee worden verouderd gedurende decennia als ze worden gereinigd door ze af te roosteren.

Bij het kopen van buskruit thee is het belangrijk om te kijken voor glanzend pellets, die aangeven dat de thee relatief vers.Korrelgrootte wordt ook geassocieerd met kwaliteit, grotere pellets worden beschouwd als een teken van mindere kwaliteit thee.Hoge kwaliteit buskruit thee zal altijd kleine strak gerold pellets hebben.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
  • toko tjin
© 2008 - 2024 Toko Tjin onlineshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel