Maismeel (polenta) fijn

Artikel 38 van 87
€ 2,50 (inclusief btw)
Voorraad 8 stuks

Polenta is een traditioneel Noord-Italiaans gerecht gemaakt van griesmeel van maïs. Naast in Noord-Italië wordt het gerecht ook als authentiek beschouwd in delen van Zwitserland (met name Ticino) en Oostenrijk. Van oorsprong is polenta een gerecht voor arme mensen. Inmiddels kan het ook in betere restaurants op het menu worden gevonden.

Polenta maken kan door de maïs te malen tot maïsmeel en dat in bijna kokend water te strooien. Dit geheel dient 50 tot 60 minuten te koken, waarbij continu wordt geroerd, zodat de pap glad wordt en niet aanbrandt. Meestal wordt de polenta thuis bereid door voorgekookte griesmeel met een bouillon te mengen en daarna ongeveer een kwartier te koken. Hierdoor ontstaat een soort pap die indikt bij afkoeling. Afgekoelde polenta kan men in stukken snijden en zo serveren.

Funchi

Funchi is een maïsgerecht dat lijkt op Polenta. Het wordt op de Nederlandse Antillen veel gegeten als vervanger van aardappels of rijst. De gekookte en gestijfde substantie wordt tussen twee borden samengedrukt en daarna in blokjes gesneden en opgediend. De funchi die over blijft wordt later krokant opgebakken.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
  • toko tjin
© 2008 - 2024 Toko Tjin onlineshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel