Aji-no-moto (ajinomoto) 72 gram

Artikel 2 van 311
€ 1,15 (inclusief btw)
Voorraad 10 stuks

Aji-no-moto is een smaakversterker van Japanse oorsprong. Het belangrijkste ingrediënt is iets dat luistert naar de niet te onthouden naam: `mononatrium glutaminaat`. Deze grondstof wordt verkregen door fermentatie van plantaardige produkten die van nature suiker bevatten zoals suikerriet, bieten, melasse, tapiocazetmeel, glucosesiroop enz.

Volgens ingewijden is het product hetzelfde (of in ieder geval te vergelijken) met het Chinese vetsin.

Aji-no-moto staat er om bekend dat het de natuurlijke smaak van de ingrediënten van een gerecht versterkt. De gerechten worden daarom voller en natuurlijker van smaak.

Je kunt aji-no-moto toevoegen aan gerechten waarin kip, rundvlees, varkensvlees of ei wordt gebruikt. Maar ook bij soep en pasta kan het gebruikt worden. Als er in het gerecht geen dosering wordt genoemd kun je uitgaan van een halve tot een hele theelepel per portie voor 4 personen.
Mononatriumglutamaat is ook wel bekend als MSG en het E-nummer E621.

In het Chinees is het bekend als wèij¨©ng, volgens de oude transcriptiemethode als ve tsin geschreven.

In Korea wordt het mi-won genoemd.

In Japan is een alternatieve, generieke naam voor de stof (omdat Ajinomoto een geregistreerd handelsmerk is) gurutamin san`natoriumu (¥°¥ë¥¿¥ß¥óËá¥Ê¥È¥ê¥¦¥à) letterlijk "glutamine zuur natrium" of "zout van glutamisch zuur".

In de Filipijnen is het bekend onder de naam vetsin.

Mononatriumglutamaat (het mono-natriumzout van glutaminezuur), in de keuken ook ve-tsin genoemd, is een smaakversterker die toegepast wordt in vele hartige voedingsmiddelen. Het is een toegestaan additief en heeft E-nummer 621. Vergelijkbare stoffen zijn E620-E627. De stof mag in Nederland als additief slechts beperkt gebruikt worden (10g/kg), hetgeen bepaald is in de Warenwetregeling Gebruik van additieven met uitzondering van kleurstoffen en zoetstoffen in levensmiddelen. De Amerikaanse Food and Drug Administration beschouwt het als een veilige stof, maar dat is niet onomstreden.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
  • toko tjin
© 2008 - 2024 Toko Tjin onlineshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel