Chinese Fonduepan aluminium 24 cm

Artikel 81 van 133
€ 45,95 € 39,95 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Voor Chinese families is het een traditie om bij elkaar te komen met vrienden en familie, met in het midden een grote pan waarin gefonduud wordt. Vaak is dit ter gelegenheid van een feestdag of een verjaardag, waarbij de hele familie wordt uitgenodigd om te komen eten, evenals vrienden die altijd welkom zijn. De bouillon die je gebruikt tijdens Chinese fondue, is niet vet: het is een magere fondue.

Wat is Chinees fonduen?

Je zou heel kort door de bocht kunnen zeggen dat Chinese fondue de Oosterse variant is van kaasfondue, maar dan denk je eigenlijk iets te simpel. De kaas wordt bij Chinees fonduen vervangen door bouillon. Brood dat je bij kaasfondue eventueel gebruikt, kun je bij Chinees fonduen vervangen door allerlei soorten vlees, kip, vis, mie en groenten.

Wanneer je Chinees gaat fonduen, dan kook je alle ingrediënten in de bouillon. Bij elk type gerecht (bijvoorbeeld vlees, kip of vis) serveer je een aparte saus. Gedurende de maaltijd zal de bouillon steeds sterker worden, omdat er allerlei verschillende ingrediënten in gekookt worden. Ter afsluiting van de Chinese fondue, wordt de bouillon verdeeld over alle gasten, die vervolgens de bouillon opdrinken. Volgens de Chinezen is de bouillon na het Chinees fonduen vol van alle goede ingrediënten, en zal dit alle gasten gezondheid geven als ze het opdrinken.

Met Chinees fonduen doop je de ingrediënten dus niet in de fonduepan, maar kook je ze echt in de fonduepan. Je laat al het lekkers achter in de bouillon, en vist het er met een mandje of netje weer uit zodra het gaar is.

Wat kun je eten met Chinese fondue?

De populairste ingrediënten voor Chinese fondue zijn vlees, seafood, groenten, tofu en noodles. Alle ingrediënten worden op een grote schaal gelegd, zeer fijn gesneden. Houd er erg in dat het zeer fijn gesneden vlees tijdens het fonduen kan krimpen. Je kan dus na het fonduen heel wat minder vlees overhouden dan dat je in de bouillon deed. Let er ook goed op dat je bij de Chinese fondue niet je ingrediënten overgaar kookt. Omdat alles zo fijn gesneden is, is alles snel gaar. Dit kan leiden tot het verlies van malsheid en knapperigheid van het eten.

Vuur aanmaken met een blikje aanmaakgel

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
  • toko tjin
© 2008 - 2024 Toko Tjin onlineshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel