Ratu sate saus 200 gr

Artikel 6 van 22
€ 3,25 (inclusief btw)
Voorraad 9 stuks

Ratu Culinair Satésaus

De trots van Ratu Culinair! De receptuur van de satésaus is nog altijd zoals Sri Hartatiek, de oprichtster van het bedrijf, deze in de zeventiger jaren vanuit Indonesië mee naar Nederland bracht. In de keuken van haar kleine toko maakte ze de pindasaus zelf. Al heel snel was haar satésaus, niet veel later ook de pindasaus voor de gado gado, vermaard in heel Den Haag. Nu bijna veertig jaar later ligt haar saus, bereid volgens de receptuur van haar familie, in binnen- en buitenland in de winkel.

Het motto van Sri Hartatiek was: veel pinda’s, alleen natuurlijke specerijen en geen overbodige toevoegingen!  Zelfs de structuur van de saus is niet veranderd. Sri Hartatiek maalde de pinda’s eigenhandig in de vijzel fijn. Eén van de geheimen van haar pindasaus was dat je ‘stukjes pinda’ proefde. De pindasaus was allesbehalve glad en was dus niet voor het gemak gemaakt van pindakaas! Dat laatste is nog altijd zo. De Ratu Culinair Satésaus wordt bovendien ook nog altijd ambachtelijk in eigen keuken bereid. De goudbruine satésaus bestaat voor minimaal 70% uit vers gebrande gemalen pinda’s, die zorgen voor een rijke, volle smaak.

Naast de Ratu Culinair Satésaus is er nu ook een extra milde saus: Ratu Culinair Satésaus Extra Mild. Bij de bereiding van deze pindasaus worden geen chilipepers gebruikt, waardoor deze satésaus-variant ideaal is voor hen, die minder verzot zijn op ‘hete’ gerechten of allergisch zijn voor dit ingrediënt. Een andere variant is de ‘suikervrije’ satésaus. Bij de bereiding van de saus is geen suiker toegevoegd.

Van de satésauzen van Ratu Culinair mag worden gezegd dat ze inmiddels niet alleen maar bij satégerechten uit de Indonesische keuken worden geserveerd. De sauzen zijn in de loop der jaren onderdeel gaan uitmaken van de Nederlandse keuken. Waren het aanvankelijk vooral de Indische Nederlanders die verzot waren op de sauzen van Ratu Culinair, vandaag de dag worden de sauzen door iedereen in de keuken gebruikt. Niet alleen voor saté en voor groentesalades, maar ook voor bij de kip, bij het vlees voor de hoofdmaaltijd en natuurlijk voor op de patat!

 

De Satésaus van Ratu Culinair is samengesteld en ambachtelijk bereid op basis van recepten die al langer dan een eeuw in het bezit van de familie zijn. Doe de inhoud van de verpakking in een pannetje en roer dit met kokend water tot een heerlijke saus. Voor de ideale dikte van de saus raden wij 80 ml water op 100 gram basismengsel aan. Uiteraard kunt u door meer of minder water toe te voegen de dikte van de saus aanpassen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
  • toko tjin
© 2008 - 2024 Toko Tjin onlineshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel